Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

Укрінформ
Уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які завдають безпосередньо із прикордонних територій.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

У сьогоднішній заяві німецького уряду зазначається, що протягом останніх тижнів Росія готувала, координувала і здійснювала атаки на північно-східну частину Харківської області України, зокрема, з прикордонних територій.

«Ми разом переконані, що Україна має право відповідно до міжнародного права захищатися від цих нападів, - йдеться в заяві. - Для цього вона також може використовувати зброю, надану для цієї мети відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань, у тому числі й надану нами».

Заява Німеччини з'явилася через кілька годин після того, як росіяни балістичними ракетами влучили в житловий будинок у Харкові й убили щонайменше чотирьох людей, зазначає видання.

Читайте також: Україна має право на використання зброї проти військових цілей у Росії - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден негласно дозволив Україні завдавати удари американською зброєю по території Росії.

Низка західних країн, зокрема Велика Британія, Фінляндія, Франція та Швеція, також відмовилися від заборон щодо використання їхньої зброї для ударів по Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-