Німеччина передасть Україні ще один Patriot

Німеччина передасть Україні ще один Patriot

Укрінформ
Німеччина передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для посилення ППО країни на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це у п’ятницю повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, чиї слова наводить пресслужба МЗС Німеччини у соцмережі Х.

«Посилення протиповітряної оборони України залишається вкрай важливим. Німеччина передасть ще одну систему Patriot і додаткові 500 мільйонів євро. Разом ми повинні продовжувати нашу непохитну підтримку та відданість (Україні – ред.)», - сказала міністр у Празі, де проходить зустріч глав МЗС країн-членів НАТО.

За її словами, міжнародне право - однозначне.

«Держави, які зазнали нападу, мають не лише право захищати свою територію, але й мають обов’язок захищати своїх громадян. Наша військова підтримка України відповідає цим принципам», - додала вона.

Бербок зазначила, що у НАТО країни дотримуються принципу «один за всіх, усі за одного». 

«Жорстока агресія Путіна проти України та його провокації на зовнішніх кордонах ЄС і НАТО вимагають нашої непохитної єдності», - додала міністр.

Читайте також: Умєров включився з лінії фронту на засідання Ради ЄС і закликав дати Україні додаткові Patriot

Як повідомляв Укрінформ, учора під час візиту до Одеси міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував постачання Україні нового пакета військових засобів на суму 500 млн євро, до якого увійдуть крилаті ракети до систем ППО IRIS-T SLM та IRIS-T SLS, безпілотники, БМП та снайперські рушниці.

13 квітня Міноборони ФРН оголосило, що Німеччина вирішила відправити Україні в найкоротші терміни ще один комплекс ППО Patriot.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-