У Північній Європі почули заклик України про необхідність посилити ППО - прем’єр Норвегії

У Північній Європі почули заклик України про необхідність посилити ППО - прем’єр Норвегії

Укрінформ
У Північній Європі почули заклик України щодо необхідності посилення системи протиповітряної оборони і робитимуть усе, щоб прискорити цей процес.

Про це заявив Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільній пресконференції учасників третього саміту Україна - Північна Європа, передає Укрінформ.

Глава норвезького уряду зазначив, що всі країни Північної Європи мають таку спільну цінність, як практичність, підтримують Україну і постачають те, що обіцяють.

«Ми почули ваш заклик стосовно систем протиповітряної оборони, щоб ми надали те, що маємо, і профінансували те, що можуть надати інші... Ми сьогодні оголосили про додаткову фінансову підтримку, щоб надати Україні частину систем ППО від інших партнерів у Європі. Я радий, що цей процес просувається. Ми будемо дуже нетерплячими і постійно на зв’язку з нашими колегами, щоб прискорити це, тому що час важливий», - сказав Стере.

Він додав, що Норвегія пишається підписаною з Україною безпековою угодою і зробить усе, щоб її втілити.

Читайте також: Україна та Норвегія підписали безпекову угоду з Норвегією (повний текст)

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере у Стокгольмі підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Вона передбачає, що цього року Норвегія надасть Україні щонайменше 13,5 млрд норвезьких крон (близько 1,2 млрд євро) військової допомоги. Загалом у довгострокову Програму Нансена з підтримки України Норвегія заклала майже 6,4 млрд євро на 2023-2027 роки. Норвезька підтримка України триватиме впродовж усього терміну дії угоди.

Президент України також підписав сьогодні у Стокгольмі безпекові угоди із Швецією та Ісландією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-