Глава МЗС Литви висловився про можливість України завдавати ударів по Білорусі

Глава МЗС Литви висловився про можливість України завдавати ударів по Білорусі

Укрінформ
Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, коментуючи питання журналістів про те, чи може Україна завдавати ударів по території Білорусі, заявив, що у разі, якщо Росія перемістить військові об’єкти в інше місце, то і «вибір цілей потрібно перенести».

Про це він сказав перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі, відповідаючи на запитання білоруської служби «Радіо Свобода», передає Укрінформ.

«Я маю на увазі, що Україна повинна мати здатність захищатися. Якщо Росія, побоюючись, що (військові — ред.) цілі можуть бути атаковані в РФ, може перемістити їх ще кудись, то я думаю, що і вибір цілей теж потрібно перенести», — заявив Ландсбергіс.

Читайте також: Данія підтверджує дозвіл Україні на використання F-16 проти військових цілей в Росії

Як повідомляв Укрінформ, у Празі відбулася неформальна зустріч міністрів закордонних справ НАТО.

Державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Також уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які завдають безпосередньо із прикордонних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-