Міноборони від початку року допустило до експлуатації вже понад 40 зразків безпілотників

Міноборони від початку року допустило до експлуатації вже понад 40 зразків безпілотників

Укрінформ
Міністерство оборони України від початку року допустило до експлуатації вже понад 40 зразків безпілотників та понад 20 наземних роботів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

“Якщо минулого року оборонним відомством було кодифіковано та допущено до експлуатації загалом близько 60 безпілотних авіаційних комплексів різного призначення: ударних, розвідувальних тощо. То за п’ять місяців поточного року код НАТО отримали та допущені до експлуатації вже понад 40 зразків. Більша частина – FPV-дрони. Усі кодифіковані цього року безпілотники – українського виробництва”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в Міноборони, роль БПЛА і роботизованих систем на полі бою стрімко зростає. Безпілотники виконують широкий спектр завдань – від розвідки й дистанційного мінування, до коригування вогню і завдання ударів по цілях.

"Важко переоцінити роль й роботизованих систем у контексті ведення вогню без наражання на небезпеку українських військових, виконання завдання логістики переднього краю, евакуації поранених, мінування або розмінування", - зазначають у міністерстві.

За словами першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, “наше завдання надати воїнам якнайбільше сучасних інструментів війни. Ми спостерігаємо, як сучасні технології змінюють архітектуру бойових дій. На полі бою з’явилося багато нових засобів ураження, застосовуються нові тактики застосування військ. Тому виробництво БПЛА, систем РЕБ, розвідки, наземних роботизованих систем різного призначення та іншої інноваційної зброї – серед пріоритетних завдань”.

”Ініціатива на полі бою за тими, хто вкладається в інноваційні розробки та масштабує їх, хто матиме більше сучасних дронів та роботизованих систем, влучнішу та далекобійнішу зброю”, - наголосив Гаврилюк.

Він відзначив, що вітчизняний оборонно-промисловий комплекс нарощує обсяги виробництва багатьох зразків озброєння і техніки.

На його думку, вітчизняні виробники суттєво наростили обсяги виробництва, особливо FPV-дронів, постійно потрібних українським військовим.

Читайте також: Міноборони скоротило процедуру кодифікації озброєння до 10 діб

Частина безпілотників вітчизняного виробництва отримали “путівку у життя” через цифрову платформу Fast Track та Brave1 – кластер підтримки розробок у сфері Defence Tech, одним із співзасновників якого є Міноборони.

Збільшується й частка наземних роботизованих систем і дистанційно керованих бойових модулів вітчизняного виробництва, які отримали кодифікацію в оборонному відомстві.

Минулого року Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації майже 15 наземних роботів українського та іноземного виробництва. А за п’ять місяців поточного року оборонне відомство кодифікувало загалом вже понад 20 зразків.

Торік і цього року частка продукції українського виробництва у сегменті наземних роботизованих систем і дистанційно керованих бойових модулів домінує.

Читайте також: Міноборони шукає розробників симуляторів віртуальної реальності для тренувань військових

Як повідомляв Укрінформ, під час першого етапу хакатону "Безпечне поле" девʼять українських команд розробників презентували свої винаходи, які допоможуть саперам скошувати густу траву на ділянках, що потребують розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-