Зеленський: Західним партнерам не вистачає швидкості у питаннях постачання зброї

Зеленський: Західним партнерам не вистачає швидкості у питаннях постачання зброї

Укрінформ
Кожна хвилина може забрати життя людей в Україні, і саме тому ми хочемо швидшого постачання зброї від міжнародних партнерів.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю The Guardian, передає Укрінформ.

«Дуже важливо, що було прийнято це (рішення Конгресу США про допомогу Україні - ред.) Це і зброя, і це важливий сигнал Росії. І важливо, що це було об'єднане позитивне рішення США і європейців», - зазначив він.

На думку Глави Української держави, з цієї суми, станом на сьогодні, прийшло мало озброєння: «Я не можу укомплектувати бригади, резерви, щоб просто поміняти ті бригади, які стоять, щоб була нормальна ротація».

Читайте також: Данські винищувачі F-16 скоро будуть на шляху до України - прем’єрка Фредеріксен

За словами Президента, ворог також знає про це і користується цим, розтягуючи фронт.

Водночас Зеленський наголосив, що треба щоденно знаходити вихід із ситуації та думати над тим, щоб укомплектувати та підготувати резерв.

Глава держави акцентував, що в цілому сума, виділена Конгресом США, є великою, і на ці кошти «можна укомплектувати бригади просто і швидко».

Проте Зеленський вважає, що саме швидкості «так постійно не вистачає західним партнерам». На його думку, це може бути з різних причин, в тому числі й бюрократичних.

«У нас із ними ставлення до часу абсолютно різне. Кожна хвилина може забрати життя людей, відповідно, ми хочемо швидшого постачання зброї. Просто для нас ціна цього болючіша, ніж для країн-партнерів, тому що в їхніх сім'ях ніхто не гине. І слава Богу! Але в цьому сенс. Ти не знаєш, що таке війна, поки вона не прийшла до тебе в дім, на вулицю», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський прокоментував нічну масовану атаку: Російські терористи розуміють лише мову сили

Як повідомляв Укрінформ, у кінці квітня Конгрес США ухвалив, а президент Байден підписав закон щодо потреб національної безпеки Сполучених Штатів, який передбачає понад $60 мільярдів як підтримку України. Згодом Пентагон оголосив про виділення пакета за президентськими повноваженнями сумою $1 мільярд.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-