Армія РФ намагається протиснути оборону на Покровському напрямку

Армія РФ намагається протиснути оборону на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту від початку доби зросла до 73, майже третина з них – на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 суботи, 1 червня, передає Укрінформ.

Також ворог не полишає спроб протиснути оборону також на Сіверському і Курахівському напрямках.

Загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по Харківській області. Зокрема, з району Бєлгорода атакували керованою авіабомбою Харків і Великі Проходи.

Три керовані авіабомби росіяни скинули на Руську Лозову, ще по одній – на П’ятихатку та Чайківку.

Вісьмома некерованими авіаракетами війська РФ ударили по Ветеринарному.

Читайте також: Росіяни нарощують темпи атак на Сіверському та Курахівському напрямках

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Дві ворожі атаки Сили оборони успішно відбили, ще дві тривають поблизу Дружелюбівки.

На цій ділянці фронту російська армія теж активно застосовує КАБи. Зокрема, двох бомбових ударів завдала по Дружелюбівці, ще одного – по Райгородці.

Тобаївка та Синьківка зазнали від загарбників вогневого ураження некерованими авіаракетами. По першій ворог випустив сім ракет, по другій – 14.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку українські захисники відбили, інші дев’ять ще тривають. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку війська РФ атакували за підтримки авіації. Сили оборони відбили там чотири штурмові дії.

На Покровському напрямку від початку доби нараховується вже 23 бойові зіткнення. Російська армія намагається протиснути там оборону за підтримки авіації. 14 атак захисники України відбили, решта дев’ять тривають.

На Курахівському напрямку загальна кількість ворожих атак зросла до 19. 13 штурмових дій українські оборонці успішно відбили. Ще шість боїв тривають біля Красногорівки, Костянтинівки та Водяного, де війська РФ активно застосовують авіацію.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили чотири ворожі атаки.

На Придніпровському напрямку від початку доби в районі Кринок відбулися три бойові зіткнення. Загарбники застосовували авіацію.

На решті напрямків особливих змін не відбулося.

«Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження та виснажують його по всій лінії фронту», – наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ нарощують темпи атак на Сіверському та Курахівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-