Росія тримає у Чорному морі підводний човен без «Калібрів» - Плетенчук

Росія тримає у Чорному морі підводний човен без «Калібрів» - Плетенчук

Укрінформ
Станом на 3 червня, в Чорному морі перебуває російський дизель-електричний підводний човен 636 проєкту «Варшавянка», але він наразі не споряджений ракетами типу «Калібр».

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

«Там у них сьогодні зранку така руханка. Вони повиводили від причалів купу одиниць. Перетасовують їх між собою. Міняють місце стоянки», - заявив він.

За словами речника ВМС ЗСУ, станом на 3 червня в Чорному морі перебуває російський дизель-електричний підводний човен 636 проєкту «Варшавянка», але він наразі не споряджений ракетами «Калібр».

«Це той, який відстрілявся (з 31 травня на 1 червня - ред.). Їх було два. Один зайшов в пункт базування, другий досі перебуває в морі. Він неозброєний станом на зараз. Які він там виконує завдання, сказати важко. Завдань в морі у них вистачає. Виконують вони зараз завдання лише за рахунок підводних човнів», - зазначив Плетенчук.

Читайте також: Дрони ГУР знищили у Криму два російські катери

Як повідомлялось, на бойовому чергуванні в Чорному морі станом на 07:00 3 червня Росія тримає два військові кораблі, один із яких є носієм крилатих ракет типу "Калібр". В Азовському морі, за даними ВМС, ворожі кораблі на цей час відсутні. У Середземному морі зафіксована присутність одного російського корабля, який є ракетоносієм, оснащеним орієнтовно вісьмома "Калібрами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-