Міноборони Нідерландів: Немає жодних обмежень для України на використання наших F-16

Міноборони Нідерландів: Немає жодних обмежень для України на використання наших F-16

Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що немає жодних обмежень на використання Україною F-16 від Нідерландів.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю POLITICO.

“Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен запевнила Київ, що 24 винищувачі F-16, які Нідерланди мають намір передати Україні, можуть бути використані для нанесення ударів по цілях у Росії”, - йдеться у повідомленні.

Оллонгрен також сказала, що Нідерланди не вводитимуть обмежень на застосування Україною винищувачів, як це було у випадку з Бельгією.

“Немає обмежень на використання F-16, що постачаються Нідерландами”, - сказала Оллонгрен.

За її словами, поки Україна дотримується статті 51 Статуту ООН і міжнародного гуманітарного права, військова техніка, що постачається Нідерландами, може використовуватися для досягнення військових цілей.

"Ми застосовуємо той самий принцип, який ми застосовували до будь-якого іншого постачання, а саме щойно ми передаємо їх Україні, вони можуть їх використовувати. Ми лише просимо їх дотримуватися міжнародного права та права на самооборону, як зазначено в Статуті ООН, що означає, що вони використовують це для досягнення військових цілей, яких їм необхідно досягти з метою самооборони", -  підкреслила Оллонгрен.

Варто зазначити, що глава МЗС Нідерландів Ганке Брюїнс Слот заявила, що “використання літаків не обмежене тільки районами поблизу Харкова”, - наводить її слова NOS.

За її словами, Україна має повне право використовувати передані Нідерландами винищувачі F-16 проти цілей на території Росії для самозахисту.

“До F-16 застосовується принцип, згідно з яким можна діяти на території Росії, якщо це відбувається в контексті самооборони”, - наголосила Слот.

Читайте також: Данські винищувачі F-16 скоро будуть на шляху до України - прем’єрка Фредеріксен

Як повідомляв Укрінформ, після отримання винищувачів F-16 від Бельгії, Україна не зможе їх використовувати проти цілей на території Росії.

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо заявив, що його країна виступає проти того, щоб Україна використовувала бельгійську зброю, у тому числі винищувачі F-16, для ударів по території РФ.

Фото: norad.mil 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-