Пісторіус виключив відправлення військових ФРН в Україну

Пісторіус виключив відправлення військових ФРН в Україну

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус виключає відправлення німецьких військових в Україну.

Про це він сказав під час урядових слухань у Бундестазі у середу, передає Укрінформ з посиланням на DW.

Так, на запитання депутата від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Рюдіґера Лукассена про те, чи поінформований уряд ФРН про дебати щодо цього в Європейському Союзі та Франції, і чи розглядають урядовці можливість відправки німецьких військових до України, Пісторіус сказав: "Відповіді на ваші запитання - ні та ні".

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не дати Росії перемогти у війні є стратегічною безпековою метою, і за певного розвитку подій він не виключає відправлення в Україну європейських наземних військ.

Агентство Reuters із посиланням на дипломатичні джерела писало, що Франція незабаром може відправити своїх військових інструкторів до України, і про це рішення можуть оголосити під час візиту Президента Володимира Зеленського до країни 6-7 червня.

Читайте також: Сікорський - про відправлення польських військових в Україну: Ми не повинні цього виключати

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що уже підписав відповідні документи, які дозволять першим французьким інструкторам невдовзі відвідати українські навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом.

Прем'єр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шімоніте заявила, що Литва готова направити свій персонал для допомоги в підготовці військ на українській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-