Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, у межах якого визначили пріоритети розвитку наземних, морських і повітряних БпАС та окреслили ключові завдання на всіх рівнях.

Про це Сирський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Участь у засіданні взяли, зокрема, начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Анатолій Баргилевич, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та командири підрозділів.

Сирський заявив, що одним зі своїх стратегічних завдань вважає трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, бійці якої будуть максимально забезпечені технологіями. За його словами, це допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне – зберегти життя захисників України.

Як зауважив головнокомандувач, польові командири із позивними «Верес», «Мадяр» й «Ахіллес» мають унікальний бойовий досвід застосування, постачання та налагодження безпілотних систем.

На його переконання, критично важливим є мати спільне розуміння подальшого розвитку цих технологій й усвідомлювати виклики, які стоять перед Силами оборони.

Сирський нагадав про «вражаючі результати безпілотних систем та команд, що їх застосовують, зокрема і на гарячому Харківському напрямку», а також про те, як українські морські безпілотники витіснили ворога з української акваторії Чорного моря.

«Плануємо і надалі покращувати логістику, ланцюги постачання, роботу майстерень, організацію звʼязку, підготовку кадрів, рекрутинг здібних екіпажів у безпілотні підрозділи, дослідницьку та експериментальну роботу, усунення бюрократичних барʼєрів, зокрема, коли йдеться про списання втрачених безпілотників», – заявив головнокомандувач.

Читайте також: Сирський відвідав передову на Харківському та Куп'янському напрямках

Він наголосив, що Сили безпілотних систем – це рід військ, який в умовах нових викликів та реалій мусить постійно удосконалюватися.

«Планую регулярно проводити такі зустрічі. Ми будемо гнучкими, динамічними і діятимемо на випередження. Тільки так зможемо збудувати армію майбутнього», – підкреслив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Кабмін підтримав указ Президента України про створення у складі ЗСУ окремого роду військ – Сил безпілотних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-