США не вважають, що дозвіл бити по цілях у Росії підвищить рівень ескалації - Держдеп

США не вважають, що дозвіл бити по цілях у Росії підвищить рівень ескалації - Держдеп

Укрінформ
Дозвіл президента США для українських захисників застосовувати американську зброю по цілях на території Росії дозволить Україні краще захистити себе та не є чимось, що підвищує рівень ескалації у збройному протистоянні.

Про це заявив у середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не вважаємо так», - зауважив Міллер у відповідь на запитання, чи не вважають у Вашингтоні дозвіл на застосування американської зброї по цілях в РФ підвищенням ескалації.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «продовжать вживати відповідних заходів у відповідь на те, що зробив президент Путін, щоби дати можливість Україні захистити себе».

Речник Держдепу наголосив, що агресором у війні в Україні є РФ, і саме президент Путін постійно підвищує рівень ескалації.

«Росія стягує свою військову техніку аж до кордону та застосовує її для обстрілу цивільних цілей, і ми вважаємо доцільним, щоб Україна могла захиститися»,- зауважив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Демократи у Конгресі сподіваються на зняття усіх обмежень на використання зброї проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, минулої пятниці державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив про рішення президента Байдена дозволити ЗСУ застосування американської зброї по цілях на російській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-