Удар по Керченській поромній переправі  ускладнив військову логістику РФ - британська розвідка

Удар по Керченській поромній переправі ускладнив військову логістику РФ - британська розвідка

Укрінформ
Погіршення пропускної здатності залізничного переходу після удару по Керченській поромній переправі вочевидь спричинило значні тимчасові перебої у військових логістичних операціях Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Експерти зазначають, що уражені українськими Силами оборони залізничні пороми майже напевно були основним засобом залізничного транспортування російських потягів із паливом і боєприпасами до Криму через суворі заходи безпеки, що застосовуються на Керченському мосту.

Крім цього, Росія експлуатує автомобільні пороми типу RO-RO (ролкерів) для перевезення важких вантажів через протоку, які відновили свою роботу після удару, йдеться у зведенні.

«Погіршення пропускної здатності залізничного переходу майже напевно спричинило значні тимчасові перебої в російських військових логістичних операціях і, потенційно, у постачанні палива до Криму», – наголосили аналітики британського Міноборони.

Читайте також: Уздовж Керченського мосту окупанти встановили 10 бонових загороджень - ЗМІ

Вони додали, що Росія вочевидь буде змушена замінити залізнично-поромне сполучення якомога швидше. Це, ймовірно, вплине на ширші морські логістичні операції РФ або ризикує послабити їх процедури у разі використання залізничного мосту для транзиту палива і вибухових речовин.

«Український удар по поромних переправах і подальша атака на паливний склад, що знаходиться поблизу, знову підкреслює вразливість протоки до українських ударів, незважаючи на значні інвестиції Росії у безпеку та протиповітряну оборону», – підсумували у розвідці Британії.

Як повідомлялося, в ніч проти 30 травня Сили оборони України успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу, суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення.

У результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які зодійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим заблокував функціонування всієї Керченської переправи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-