Макрон не вважає навчання військових в Україні фактором ескалації

Макрон не вважає навчання військових в Україні фактором ескалації

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон не вважає, що підготовка французькими інструкторами українських солдатів є ескалації війни. Він також заявив про намір його країни підготувати бригаду для української армії.

Як повідомляє Укрінформ, про це Макрон розповів в інтерв’ю кільком французьким телеканалам.

"Ми хочемо підготувати бригаду. Ми пропонуємо підготувати 4500 українських солдатів, оснастити їх і навчити", - сказав президент Франції.

"Їхати тренувати когось на захід України, у вільну зону, не є фактором ескалації", - запевнив Макрон.

"Щодо питання тренувань в Україні, у нас є запит від самих українців, і це не є фактором ескалації", - підкреслив він, уточнивши, що рішення про те, відправляти чи не відправляти інструкторів для тренування українських військ безпосередньо в Україні, буде прийматися колективно.

Читайте також: Франція передасть Україні винищувачі Mirage - Макрон

Щодо використання французької зброї на території Росії, Макрон вважає, що ця "межа встановлюється тим, що роблять росіяни".

Як повідомлялося, завтра в Парижі відбудуться переговори президентів України та Франції. У четвер президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою взяли участь в офіційній міжнародній церемонії відзначення 80-річчя висадки військ союзників у Нормандії.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-