У Раді обговорюють ініціативи щодо посилення відповідальності військових командирів

У Раді обговорюють ініціативи щодо посилення відповідальності військових командирів

Ексклюзив
Укрінформ
Народні депутати обговорюють ініціативи щодо посилення відповідальності військових командирів, чиї дії та накази призвели до загибелі особового складу, розкрадання майна та інших серйозних наслідків.

Про це повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету з питань прав людини Руслан Горбенко в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми часто піднімаємо питання щодо відповідальності командирів… На мою думку, необхідно переглянути законодавство щодо притягнення до відповідальності військових командирів», - підкреслив він.

За його словами, поки держава не буде карати осіб, чиї накази призвели, наприклад, до загибелі особового складу, розкрадання майна бригади або отримання неправомірної вигоди, то військовослужбовці не матимуть мотивації виконувати свої обов'язки.

«Для того, щоб перемогти у війні, нам необхідно ретельніше ставитись до підбору командувачів бригад, батальйонів тощо, включаючи підвищення рівня їхньої підготовки до посади», - зауважив народний депутат.

Читайте також: Депутат вважає, що треба посилити санкції за протиправні дії працівників ТЦК

Горбенко підкреслив, що наразі в українській армії не вистачає досвідчених командирів, «які справді вболівають за боєздатність своєї військової частини, своєї бригади чи батальйону та покращують її».

Як повідомляв Укрінформ, за даними військових, потреба у мобілізації українців у 2024 році становить 110 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-