Близько 60% від потреб військових у дронах забезпечені - депутат

Близько 60% від потреб військових у дронах забезпечені - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Близько 60% від потреб військових у дронах забезпечено, 30% з яких – допомога волонтерів, проте кожного місяця одна військова частина використовує і втрачає внаслідок бойових завдань від 100 до півтори тисячі БПЛА.

Про це повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету з питань прав людини Руслан Горбенко в інтерв’ю Укрінформу.

«На жаль, маємо ситуації, наприклад, коли 26 тисяч дронів перебували на якомусь складі й не доїхали до фронту. При тому, що безпілотників на фронті багато не буває», - зазначив Горбенко.

Парламентарій підкреслив, що жодного разу за весь час поїздок на фронт ще не чув від військових, щоб бригади були повністю укомплектовані дронами.

«Кожного місяця одна військова частина використовує і втрачає внаслідок бойових завдань від 100 до півтори тисячі БПЛА», - поінформував він.

За словами Горбенка, наразі близько 60% від потреб військових у дронах забезпечено, 30% з яких – допомога волонтерів.

Читайте також: Держспецзв’язку дозволять під час воєнного стану проводити закупівлю дронів і РЕБів

«Потрібно також відзначити винахідливість наших хлопців на фронті, які з кількох непрацюючих дронів можуть зібрати той, який надалі буде нищити ворога, а також тих воїнів та інженерів, які розробляють нові моделі ударних безпілотників, дронів-камікадзе», - підсумував політик.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила постанову про утворення ТСК із питань використання коштів бюджету, спрямованих на облаштування фортифікацій, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-