До експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 110 зразків автотехніки

До експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 110 зразків автотехніки

Фото
Укрінформ
До експлуатації у Збройних силах України з початку широкомасштабного вторгнення Росії вже допустили понад 110 зразків автомобільної техніки українського та іноземного виробництва.

Зокрема, 60 з них були прийняті на озброєння за останні п’ять місяців. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Автопарк ЗСУ нині має техніку виробництва понад 20 країн, серед яких США, Німеччина, Швеція, Велика Британія, Італія та інші.

«Лінійка категорій транспортних засобів є досить розлогою та включає броньовані автомобілі, позашляховики, вантажівки, мотоцикли та спеціальну автотехніку», - ідеться у повідомленні.

Так, офіційно допущені до експлуатації популярні у військах моделі позашляховиків виробництва японських та європейських автовиробників, а також найбільший у світі американський тягач-транспортер для перевезення по бездоріжжю танків, самохідних артилерійських установок та іншої важкої бронетехніки.

До експлуатації в ЗСУ допустили вже понад 110 зразків автотехніки / Фото з сайту Міноборони

Окрім броньованої та важкої техніки українські війська отримали квадроцикли, гексацикли й баггі.

У Міноборони зауважили, що «понад третина зі 110 кодифікованих зразків автомобільної техніки - української розробки та виробництва». Серед них - спецавтомобілі, броньовані автомобілі, звичайні вантажівки, всюдиходи та електромотоцикли вітчизняного виробництва.

Читайте також: Франція оприлюднила повний перелік військової допомоги Україні за час війни

«Кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України», - підкреслили в оборонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони на початку травня допустило до експлуатації у війську ще 18 зразків озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-