Росіяни «лічені рази» використовували Су-57 для бойових завдань в Україні - Повітряні сили

Росіяни «лічені рази» використовували Су-57 для бойових завдань в Україні - Повітряні сили

Укрінформ
Знищення Су-57 є потужним ударом по авіапарку Росії, водночас у країни-агресора залишається до 1,5 тисячі авіамашин, які можуть здійснювати удари по території України.

Як передає Укрінформ, про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш.

"За весь період повномасштабного вторгнення ворог використовував літак (Су-57 - ред.) лічені рази. Переважно ми бачили його на досить серйозному віддаленні від лінії зіткнення і бачили кілька разів, коли він все ж таки застосовував свої керовані авіаційні ракети. Проте про системність застосування, близький підліт до лінії державного кордону або безпосередньо до лінії зіткнення говорити не доводилося. Росіяни, розуміючи, що цей літак коштує мільярди доларів, використовувати і наражати його на небезпеку не хотіли", - сказав він.

Євлаш додав, що знищення літака Су-57 є потужним ударом по авіапарку Росії. Водночас він наголосив, що держава - агресор має ще близько 1,5 тисячі авіамашин, які можуть запускати керовані ракети типу Х-69 та Х-59, а також керовані авіаційні бомби.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1190 військових і літак

"Звичайно, в Росії знаходиться дуже багато різних літаків - це до півтори тисячі літаків, які виконують різні бойові завдання. Звісно, знищення одного чи двох літаків - це також потужно. Водночас потрібно і надалі працювати, щоб знешкоджувати російську авіацію", - сказав речник.

Як повідомлялося, на території аеродрому «Ахтубінск» в Астраханській області уражено російський багатоцільовий винищувач Су-57.

Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. На озброєнні повітряно-космічних сил Росії перебувають лічені одиниці вказаних бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-