Нідерланди виділять €60 мільйонів на безпілотники для України

Нідерланди виділять €60 мільйонів на безпілотники для України

Укрінформ
Нідерланди виділять €60 мільйонів на закупівлю та виробництво безпілотників для України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз Міноборони Нідерландів за підсумками візиту міністерки оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен в Україну.

“Безпілотники відіграють важливу роль у війні між Україною та Росією. Вони є ефективним доповненням до інших, більш традиційних, систем зброї. У межах оголошеного пакета підтримки в розмірі €60 мільйонів Нідерланди виділяють €20 мільйонів на закупівлю дронів First Person View через міжнародну коаліцію безпілотників, яка була створена на початку цього року”, - йдеться у повідомленні.

Ще €17,5 мілйьона призначено на закупівлю морських безпілотників.

“Морські дрони, так звані безпілотні надводні судна, успішно працюють у Чорному морі. Україна може виробляти дрони такого типу у своїй країні, тому Нідерланди цим фінансовим внеском також стимулюють місцевий бізнес”, - наголосили у Міноборони.

“Ці високотехнологічні інновації також важливі для Нідерландів. Для спільного галузевого співробітництва та як уроки для наших власних збройних сил”, – сказала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен підсумовуючи візит в Україну. Вона відвідала міста Київ і Львів. Оллонгрен повернулася до Нідерландів у вівторок увечері.

Решта нової військової підтримки призначена для двосторонніх поставок безпілотників різних типів.

“Нідерландська промисловість також виграє від цього”, - зауважили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен відвідала під час візиту в Україну дві компанії, які залучені до виробництва дронів.

Читайте також: Деякі F-16 будуть зберігатися за кордоном - Повітряні сили

Оллонгрен також зазначила, що дорогою до Києва зустрілася із міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олександром Камишіним.

Також міністр оборони Рустем Умєров і міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен обговорили участь у коаліції F-16 та військове співробітництво.

Під час зустрічі вони детально обговорили можливі шляхи участі Нідерландів у закупівлях зброї для українських військових потреб та розглянули варіанти співпраці у сфері оборонного виробництва в Україні, поінформував Умєров.

Фото: defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-