МОУ повідомило про хід реформ у секторі оборони

МОУ повідомило про хід реформ у секторі оборони

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони України, за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та Антикорупційної ініціативи ЄС, провело конференцію в Києві "Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОУ.

"Мета конференції — інформування громадянського суспільства про хід реформ у секторі оборони та напрацювання моделей спільної роботи над оборонними політиками", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк наголосив на необхідності тісної співпраці з громадянським суспільством для впровадження реформ та виконання вимог ЄС та НАТО.

"Незважаючи на те, що Україна бореться з одним із найбільших ворогів демократичного світу, ми повинні впроваджувати реформи. Це потрібно для того, щоб ми могли приєднатися до цивілізованого світу, вступити у політично-військовий блок НАТО та впевнено дивитися у майбутнє. Для впровадження реформ і виконання вимог ЄС та НАТО Міноборони України потрібна тісна співпраця з громадянським суспільством", - сказав Гаврилюк.

Під час заходу заступник міністра оборони з питань інституційного розвитку Станіслав Гайдер презентував напрями інституційних змін, підкресливши важливість діалогу влади та громадянського суспільства як ключового елемента перемоги України у поточній війні.

"Перемога є нашою спільною метою, тому ми повинні посилити наш діалог, який конвертуватиметься у практичну співпрацю. Ми маємо активізувати нашу модель взаємодії – консультації із зацікавленими сторонами. Це допоможе Міноборони активніше розвивати основні напрямки роботи міністерства", - підкреслив заступник міністра оборони з питань інституційного розвитку.

Натомість заступник міністра оборони Юрій Джигир розповів про заходи, спрямовані на забезпечення прозорості та уникнення ризиків політичного втручання: "Один із потенційних ризиків – політичне втручання в діяльність внутрішнього аудиту. Це компрометує довіру суспільства до результатів аудиту і спроможності фінансового управління міністерства. Для нівелювання цього ризику ми створили незалежний аудиторський комітет з авторитетних сертифікованих фахівців із-за кордону".

Читайте також: У Києві презентували новітній рід військ ЗСУ - Сили безпілотних систем

Державний секретар Міністерства оборони Людмила Дараган коротко розповіла про розвиток цивільного контролю в Міноборони: "Після прийняття Закону про національну безпеку України 82% працівників Міноборони стали цивільними. Ми поступово вирішуємо ці питання, забезпечуючи належний розвиток і утримання цивільних державних службовців".

Водночас заступниця міністра оборони Наталія Калмикова акцентувала на важливості кадрової політики стратегії, яка передбачає призначення військовослужбовців на посади відповідно до їхньої фаховості та компетенції.

"Впроваджуються системні зміни в Силах оборони, створюється нова система кадрової політики та розвивається мережа рекрутингових центрів – їх уже 22. Цього тижня плануємо відкрити ще три, – розповіла Калмикова. — Результати вражають. Станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які прийшли до армії, становить 1 до 3. Це говорить, що в нас залишається потенціал захищати Україну".

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко, у свою чергу, наголосила, що підвищення ефективності цих процесів вдалося досягти, зокрема, і завдяки цифровізації розвитку ЗСУ.

"Цифровізація армії може допомогти нам досягти технологічної переваги над ворогом 10:1. Завдяки застосунку Резерв+, яким скористалися понад 1 400 000 громадян, ми побачили, що цифровізація — це вже не тренд, це вимога нашого суспільства. На черзі — запуск застосунку для військових Армія+, який спростить бюрократичні процеси у війську", - розповіла Черногоренко.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час робочого візиту у Вільнюс запросила Литву до створення спільних оборонних підприємств.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-