На фронті від початку доби - 40 бойових зіткнень, ворог застосовує авіацію

На фронті від початку доби - 40 бойових зіткнень, ворог застосовує авіацію

Дані Генштабу
Укрінформ
Цієї доби, 12 червня, на фронті вже сталося 40 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в оперативній інформації станом на 10:00 12 червня на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Минулої доби було зафіксовано 98 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, минулої доби російська армія завдала по позиціях українських військ та населених пунктах три ракетні удари, із застосуванням чотирьох ракет, здійснила 59 авіаційних ударів (зокрема скинула 98 КАБів) та близько 4000 обстрілів (112 з них із реактивних систем залпового вогню).

Вчора українські Повітряні сили і ракетні війська та артилерія уразили 20 районів зосередження особового складу і техніки росіян.

"Вже сьогодні відбулося 40 бойових зіткнень. Окупанти здійснили один ракетний удар, п’ять авіаударів, скинувши вісім КАБів, та 623 обстріли позицій наших військ. Також ворог задіяв для ударів 68 дронів-камікадзе", - ідеться в повідомленні.

Тривають спроби загарбників атакувати Вовчанськ на Харківському напрямку. Від початку доби в районі міста триває боєзіткнення. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку спроба армії РФ атакувати в районі Петропавлівки зазнала невдачі. Напруженою є ситуація біля М’ясожарівки, де наразі триває бій.

За уточненою інформацією, минулої доби втрати ворога на Куп’янському напрямку склали 86 осіб вбитими та пораненими, знищені сім автомобілів. Крім того, пошкоджені чотири гармати і три автомобілі.

На Лиманському напрямку точаться бої у районах Дружелюбівки, Невського та Серебрянського лісництва. Ситуація під контролем Сил оборони.

Читайте також: Сирський: Ворог наступає по всьому фронту, найгарячіше - на Покровському та Курахівському напрямках

Вчора на даному напрямку війська РФ втратили 141 особу, один танк та два автомобілі.

На Сіверському напрямку напружена обстановка поблизу Спірного й Роздолівки, де від початку доби вже відбулося 11 боєзіткнень, з них два відбиті без успіху для ворога, дев’ять ще тривають.

Минулої доби на Краматорському напрямку ворог втратив 64 особи, з них 25 безповоротно. Знищені танк і три автомобілі, пошкоджені дев’ять гармат та дві одиниці автотранспорту росіян.

На Покровському напрямку загарбники здійснюють спроби просунутись у районах Калинового, Новоолександрівки і Новопокровська. За сьогодні вже відбулося 10 атак українсбких позицій, три з яких успішно відбиті. Бойові дії тривають.

Минулої доби на Покровському напрямку ворог втратив 235 осіб. Знищені дві ББМ, три гармати і три автомобілі. Також пошкоджені одна бойова броньована машина, п’ять гармат, два автомобілі та наземна станція управління БпЛА.

Армія РФ продовжує тиснути на позиції ЗСУ на Курахівському напрямку, в районах Красногорівки та Георгіївки. Ситуація контрольована, боєзіткнення тривають.

На Оріхівському напрямку ворог двічі зазнав невдачі під час спроб витіснити українських захисників з позицій в районі Малої Токмачки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків активних дій росіяни не проводили.

Як повідомлялось, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 980 осіб. Також ворог втратив дев'ять танків, 11 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, два засоби ППО, 19 БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві ракети, 60 автомобілів і дві одиниці спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-