На Харківському напрямку ворог безуспішно намагається просунутися та створити «пояс безпеки» - Волошин

На Харківському напрямку ворог безуспішно намагається просунутися та створити «пояс безпеки» - Волошин

Ексклюзив
Укрінформ
На Харківському напрямку російські військові ведуть безуспішні дії, намагаючись просунутися в глибину наших бойових порядків та створити так званий "пояс безпеки".

Про це сказав у коментарі Укрінформу речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, минулої доби на Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося 6 бойових зіткнень. Бої точилися, зокрема, в районах населених пунктів Вовчанськ, Липці та Глибоке Харківської області.

Російські терористи застосовують КАБи та некеровані ракети по районах населених пунктів Липці, Лиман, Синьківка, Тернова, Степова Новоселівка, Вовчанськ, Лосівка, Великі Проходи, Бугаївка Харківської області, зазначив Волошин.

Військові РФ завдали в напрямку позицій наших військ 15 авіаційних ударів, 2 ракетних удари, 39 ударів дронами-камікадзе та здійснив 369 обстрілів.

Втрати ворога за минулу добу (безповоротні та санітарні) склали 76 осіб. Що стосується техніки, на напрямку військові РФ втратили знищеними та пошкодженими 4 танки, 2 ББМ, 7 артилерійських систем, 9 автомобілів та 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА, також знищено 18 укриттів типу бліндаж, додав він.

Читайте також: Ворог з початку доби атакував 60 разів, найбільше - на Покровському та Сіверському напрямках

На Харківському напрямку було відбито атаки російських військових у районі Вовчанська. За словами Волошина, у Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків. Ворожа армія не змінює тактику і без вагань кидає під вогонь української артилерії нові групи піхоти. Протягом вже поточної доби зранку продовжувалося одне бойове зіткнення біля Вовчанська, в якому окупанти задіяли підрозділ, який належить до 138-ої окремої мотострілецької бригади 6-ої армії РФ.

Станом на 13:00, тривають боєзіткнення з ворогом в районах Вовчанська та Тихого.

Ворог перекидає також резерви з інших ділянок, на заміну підрозділів, які втратили боєздатність. Зокрема, противник здійснює перегрупування своїх військ і намагається відновити некомплект свого особового складу за рахунок підрозділів 44 армійського корпусу рф.

Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі та здійснюють заходи з посилення стійкості оборони. Підрозділи наших військ укріплюють оборону та тримають російських загарбників під вогневим контролем, наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, в ОСУВ "Хортиця" спростували інформацію про захоплення російськими військовими двох населених пунктів.

Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-