На фронті сьогодні - 74 боєзіткнення, ворог активізувався на Куп’янському напрямку

На фронті сьогодні - 74 боєзіткнення, ворог активізувався на Куп’янському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом доби на фронті зафіксовано 74 бойових зіткнень. Ворог збільшив кількість атак на Куп’янському напрямку, а найбільшу активність окупанти демонструють на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в оперативній інформації станом на 16:00 12 червня на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Фейсбуці.

"Від початку доби на фронті російсько-української війни відбулося 74 бойових зіткнення. Сили оборони рішуче стримують ворожий натиск та жорстко відповідають на будь-яку активність противника. Загарбники продовжують завдавати ударів по українських прикордонних населених пунктах. Сьогодні ворог застосував НАРи (некеровані авіаційні ракети - ред.) з напрямку хутора Кучеров по району Миропілля в Сумській області", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку окупанти активно застосовують КАБи з території Бєлгородської області РФ. Так, по Вовчанську та Глибокому вдарили з напрямку Шебекіного, по Подолянам - з напрямку Ушакового, по Липцях і Тернах - з напрямку Бєлгорода, а по Ветеринарному - з району Валковського. На цьому ж напрямку агресор атакував у районі Глибокого.

Крім того, за даними Генштабу, війська РФ збільшили кількість атак на Куп’янському напрямку. Тут зафіксовано шість невдалих спроб потіснити наші війська. Іще три штурмові дії тривають в районах Синьківки, Берестового та Піщаного.

Найбільшу активність окупанти демонструють на Покровському напрямку – 25 атак за сьогодні, з яких дев’ять іще тривають. Зокрема, бої ведуться в районах Калинового, Євгенівки та Новоселівки першої. Авіація РФ застосовує КАБи. Бомбардувань зазнали райони Олександрополя, Воздвиженки, Прогресу та Вовчого.

Читайте також: Сирський: Ворог наступає по всьому фронту, найгарячіше - на Покровському та Курахівському напрямках

На Придніпровському напрямку на цей час відбулося одне бойове зіткнення.

По одній атаці росіян додалося на Краматорському, Времівському та Оріхівському напрямках. Всі – без успіху для противника.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13:00 цієї доби російська армія атакувала на фронті 60 разів. Найбільш напруженими є Покровський та Сіверський напрямки Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-