Пам’яті фельдшера-рятувальника Олексія Сича

Пам’яті фельдшера-рятувальника Олексія Сича

Хвилина мовчання
Укрінформ
Житомирський фельдшер-рятувальник Олексій Сич 24 грудня 2022 року підірвався на міні у Херсонській області і помер по дорозі до лікарні від отриманих травм. Йому було 26 років.

Він народився 25 лютого 1996 року. З самого дитинства вирізнявся лідерськими якостями і завжди був готовий прийти на допомогу іншим.

«Олексій був справжнім вірним другом. Йому можна було просто зателефонувати, і він, не питаючи, що саме треба, одразу ж казав: «Куди їхати? Я зараз буду», – каже знайома Сича Катерина Ставінська.

Він закінчив відділення плавання Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з боротьби «Авангард» і став одним із кращих плавців області.

«Сич був чемпіоном, рекордсменом Житомирщини, кандидатом у майстри спорту з плавання. Представляв збірну команду Житомирської області. Окрім фізичної вправності, всі тренери відзначали його доброзичливість та позитивний характер», - зазначив голова Житомирської обласної федерації плавання Микола Крук.

За словами викладачки Житомирського медичного інституту Алли Бех, який закінчив Олексій, чоловік дуже любив свою альма-матер. Вона сказала, що Сич був надзвичайно світлою людиною і завжди усміхався.

Чоловік у роботі зарекомендував себе як справжній професіонал. Як заявив товариш по службі Олександр Вовнюк, рятувальник відмінно справлявся зі своїми обов'язками і був майстром своєї справи.

«Він був людиною, яка ніколи не казала «ні». Людиною, у якої не було завдання, якого не можна було виконати, навіть якщо це не були його обов'язки. Він завжди казав: «Я». Сич був учасником з відновлення територій у Донецькій та Луганській областях. І коли постало питання про залучення людей у Херсонську область, Олексій теж сказав: «Я», – зазначив заступник начальника частини аварійно-рятувального загону спецпризначення Віталій Коваль.

Там чоловік і загинув наприкінці грудня 2022 року внаслідок травм, отриманих від підриву на ворожій міні…

Церемонія прощання з ним пройшла 27 грудня 2022 року у Житомирі. Сича поховали на Смолянському цвинтарі у облцентрі.

Указом Президента України Володимира Зеленського №81/2023 від 15 лютого 2023 року сержанта служби цивільного захисту було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю відзнаку було вручено родині загиблого рятувальника у Житомирській міськраді 11 липня 2023 року.

Ті, хто знав Сича, завжди пам’ятатимуть його надійним товаришем, життєрадісним, сповненим оптимізму, веселим чоловіком, який з повагою ставився до друзів і який вірно служив Україні, людиною-святом.

«Він завжди рвався в бій. Служив на фронті, двічі був в АТО, потім щодня поспішав на роботу. Завжди був вірний своєму обов'язку і з честю його виконував», – сказав батько Олексія Сергій Сич.

Колеги у пам'ять про загиблих товаришів по службі, у тому числі і Олексія, 26 жовтня минулого року висадили 4 тисячі дерев у Житомирській громаді.

Вічна шана Герою!

Фото: ДСНС, ФБ, Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-