Політика США щодо ударів американською зброєю вглиб Росії не змінилася - Остін

Політика США щодо ударів американською зброєю вглиб Росії не змінилася - Остін

Укрінформ
США задовольнили запит України на застосування американської зброї по цілях на території РФ поблизу Харківської області, однак загальна політика Вашингтона щодо далекобійних ударів углиб Росії наразі не змінилася.

Про це заявив у четвер після засідання Контактної групи з питань оборони України міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як відомо, Україна просила дозволу наносити контрудари в районі Харкова із застосуванням зброї США, і президент Байден дав їм на це дозвіл. Тож, наша політика щодо застосування далекобійних ударів, можливостей завдавати ударів углиб Росії, не змінилася», - зазначив міністр оборони США.

Таким чином він відповів на запитання, чи можуть ЗСУ бити зброєю зі США по цілях в Росії на далекій відстані, крім регіону навколо Харківської області України.

Читайте також: У рамках «Рамштайну» Україні виділена допомога на $98 мільярдів - Остін

Водночас, Остін висловив упевненість, що українські сили «із користю» зможуть реалізувати можливості американської зброї під час контрударів поблизу Харківщини.

Крім того, він зазначив, що не може коментувати те, які дозволи Україні надають інші союзники щодо застосування їхніх озброєнь.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін назвав «дуже продуктивною» зустріч Контактної групи з питань оборони України в четвер у Брюсселі. Він також запевнив, що Сполучені Штати працюють щодня над забезпеченням основної потреби для України – додаткових систем ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-