Українці ефективно побудували свої оборонні лінії - генерал Браун про ситуацію на Харківщині

Українці ефективно побудували свої оборонні лінії - генерал Браун про ситуацію на Харківщині

Укрінформ
Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун вважає, що ситуація на Харківському напрямку на сьогодні дещо стабілізувалась, а українці ефективно вибудували оборону. Однак це вимагає від них великих зусиль.

Про це Браун розповів на брифінгу в Брюсселі після засідання Контактної групи з питань оборони України, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ситуація дещо стабілізувалася, порівняно з минулими місяцями», - заявив генерал Браун.

На його думку, українські військові дуже добре утримують свої оборонні рубежі і «зможуть продовжувати це робити».

«Одна зі справ, на яких українці були зосереджені протягом останніх кількох місяців - вони досить ефективно побудували ці оборонні лінії, що створило певну стабільність. Одна з проблем, однак, полягає в тому, що, якщо росіяни просунуться далі, то це фактично відволікатиме сили і засоби, зосереджені на інших напрямках», - пояснив генерал.

Читайте також: Міністр оборони РФ «сильно переоцінив» просування своєї армії на Харківщині - ISW

За його словами, українці здатні протистояти росіянам, хоча тих набагато більше.

«Але про що ми не говоримо, так це про рівень виснаження. Те, як багато росіяни втратили, це досить драматично з точки зору кількості. Але і ті зусилля, які роблять українці, вони також дуже значні, і це впливає на роботу з утримання цієї лінії», - деталізував Браун.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров та його американський колега Ллойд Остін у межах засідання у форматі «Рамштайн» детально обговорили планування оборонних потреб України.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-