Американський генерал: Наша мета - передати F-16 для України цього літа

Американський генерал: Наша мета - передати F-16 для України цього літа

Укрінформ
Сполучені Штати Америки як країна-співголова коаліції винищувачів роблять все для того, щоб передати Україні літаки F-16 вже цього літа.

У цьому запевнив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо в онлайн-форматі, щоб переконатися, що у нас є все те, що їм (Україні – ред.) потрібно. Наша мета - надати ці F-16 цього літа», - заявив Браун.

Він зазначив, що Сполучені Штати разом з іншими учасниками авіаційної коаліції тренують українських пілотів та забезпечують іншу підготовку. «Адже справа полягає не лише в тому, щоб мати ці F-16, а також і в розумінні того, що потрібно їх оснастити всім необхідним, а також забезпечити та навчити технічний персонал», - пояснив американський генерал.

Читайте також: Столтенберг - про використання F-16 по цілях у РФ: Україна має право на самооборону

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 13 червня, у Брюсселі відбулося 23-тє засідання Контактної групи з питань оборони України, яке традиційно зібрало керівництво оборонних відомств близько 50-ти країн.

Міністр оборони США Ллойд Остін високо оцінив результати цієї зустрічі та запевнив, що Сполучені Штати працюють щодня над забезпеченням основної потреби для України – додаткових систем ППО.

Фото: USAF photo by Andy Morataya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-