Найближчим часом побачимо гарний результат для України щодо додаткових Patriot - Зеленський

Найближчим часом побачимо гарний результат для України щодо додаткових Patriot - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що нинішня взаємодія з партнерами щодо задоволення потреб української сторони в провідних системах Patriot забезпечить «гарний результат» у ближчому майбутньому.

Про це він заявив у четвер під час спільної пресконференції із президентом США Джо Байденом на полях саміту G7 в Італії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорювали можливість мати п’ять із них (систем Patriot – ред.), і партнери працюють над цим питанням. Це не означає, що завтра ми матимемо всі п’ять систем, але ми побачимо найближчим часом гарний результат для України», - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що Україна наразі потребує щонайменше сім батарей Patriot. І хоча це не закриє небо від небезпеки повною мірою, така кількість забезпечить надійніший захист нашої території.

Читайте також: У рамках «Рамштайну» Україні виділена допомога на $98 мільярдів - Остін

Президент США Джо Байден, зі свого боку зауважив, що принаймні п’ять країн погодилися надати додаткові батареї Patriot, а також інших систем ППО. Крім того, він підкреслив, що потреби України зараз розглядаються в першочерговому порядку, тож іншим замовникам, за його словами, «доведеться почекати».

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня розпочався саміт лідерів країн G7, куди був запрошений також Президент України Володимир Зеенський. Зустріч проходить у Італії, яка головує цього року в «Групі семи».

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-