На Сумщині зменшилася кількість обстрілів з боку РФ - прикордонники

На Сумщині зменшилася кількість обстрілів з боку РФ - прикордонники

Укрінформ
Спостерігається певне зменшення кількості обстрілів РФ на Сумському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«По Сумському напрямку за останній період навіть можу сказати про певне зменшення кількості обстрілів, як це було, до прикладу, весною», - зазначив він.

Речник додав, що певна кількість російських військових все ще залишається на кордоні з Білоруссю. «Але це більше такий обслуговуючий персонал відносно техніки, логістичних підрозділів. Ударних груп або підрозділів, як це було раніше, ще у минулому році, РФ там не тримає», - поінформував Демченко.

За його словами, українські захисники розуміють загрозливість цього напрямку. «Ми пам’ятаємо 24 лютого 2022 року, тому продовжуємо посилювати цей напрямок в оборонному відношенні, щоб всі складові Сил оборони, які знаходяться тут, мали всі можливості відбити будь-яку атаку, якщо така відбудеться, І за тим, що відбувається по той бік кордону, також уважно стежать підрозділи розвідки», - зауважив речник.

Читайте також: Росіяни вночі та зранку дев’ять разів били по прикордонню Сумщини - зафіксували 30 вибухів

Як повідомлялося, у ДПСУ вважають, що в РФ немає достатньо сил для здійснення стратегічних цілей як на білоруському напрямку, так і на Харківському.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-