На фронті цієї доби вже сталося 41 бойове зіткнення, на Курахівському напрямку ситуація напружена

На фронті цієї доби вже сталося 41 бойове зіткнення, на Курахівському напрямку ситуація напружена

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку цієї доби вже сталося 41 бойове зіткнення з російськими військами, на Курахівському напрямку ситуація є напруженою.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 10:00.

Минулої доби на фронті було 109 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за вчора війська РФ загалом завдали три ракетні удари із застосуванням 4 ракет, 66 авіаційних ударів (зокрема скинули 94 КАБи), здійснили понад 3800 обстрілів, 100 із них - з реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили і ракетні війська та артилерія Сил оборони України уразили засіб протиповітряної оборони, два пункти управління, два артилерійські засоби, станцію РЕБ та 11 районів зосередження особового складу росіян.

Від початку цієї доби по всій лінії фронту вже сталося 41 бойове зіткнення. Загарбники здійснили шість авіаційних ударів 10 керованими авіабомбами, задіяли 33 дрони-камікадзе і здійснили понад 580 обстрілів.

На Харківському напрямку триває ворожа атака в районі Вовчанська. Ситуація контрольована.

Минулої доби тут росіяни втратили 72 особи, 30 з них – безповоротно. Знищені три бойові броньовані машини, дві артсистеми, дев’ять автомобілів та п’ять одиниць спецтехніки. Пошкоджені три артилерійські системи та п’ять автомобілів. Уражені 26 бліндажів ворога та два склади з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбивають дві атаки російських загарбників в районах Петропавлівки і Піщаного. Ситуація під контролем.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбивали три спроби росіян покращити тактичне положення. Відбитий один штурм неподалік Невського, два боєзіткнення, у районах Невського та Греківки, продовжуються.

На Сіверському напрямку успішно зупинена спробп загарбників просунутись уперед в районі Роздолівки.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів з недопущення просування російських військ вглиб української території. Ворог продовжує спроби прориву оборони у районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої і Новопокровського. На цей час тривають сім бойових зіткнень, а п’ять атак вже відбиті. Ситуація під контролем Сил оборони України.

Читайте також: На Східному напрямку минулої доби відбулося 94 боєзіткнення

За уточненою інформацією, на Покровському напрямку, вчора ворог втратив 363 особи вбитими й пораненими, знищені танк, дві бойові броньовані машини, гармата та автомобіль. Пошкоджені танк, ББМ і автомобіль.

На Курахівському напрямку ситуація напружена. Ворог 11 разів розпочинав штурмові дії. Поблизу Парасковіївки дві атаки успішно відбиті. Дев’ять боєзіткнень тривають у районах Красногорівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку загарбники активізувалися у районі Урожайного, триває бій. Спроба ворога штурмувати українські позиції неподалік Водяного зазнала невдачі.

На Оріхівському напрямку російська армія здійснила п’ять штурмів в районі Малої Усі атаки відбиті.

На Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра, українські воїни жорстко зупинили один ворожий штурм.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомлялось, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1250 осіб. Також ворог втратив вісім танків, 26 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем, дві РСЗВ, три засоби ППО, 22 БПЛА, ракету, 60 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-