На фронті з початку доби найбільше російських атак на Покровському й Курахівському напрямках

На фронті з початку доби найбільше російських атак на Покровському й Курахівському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби сталося вже 48 бойових зіткнень, найбільше російських атак - на Покровському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 13:00.

“З початку доби найбільше ворог атакує на Покровському та Курахівському напрямках. Тут відбулося понад 60 відсотків від загальної суми у 48 бойових зіткнень по всій лінії фронту. Наші захисники жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, російські війська зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківській області. Зокрема вони завдали удару п’ятьма КАБами по Вовчанську з напрямку Шебекіного. 

На даний час на Харківському напрямку відбиті дві атаки військ РФ – у районах Тихого і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку загарбники вдарили некерованими авіаційними ракетами у бік Глушківки. 

На Лиманському напрямку з початку доби російські війська здійснили чотири спроби покращити тактичне положення біля Невського та Греківки. У районі останнього триває бій. 

Також росіяни били НАРами по Серебрянському лісу і скинули чотири керовані авіабомби у район Піщаного.

Читайте також: Сили оборони відбили на півдні 12 російських штурмів

На Покровському напрямку, як і останнім часом загалом, найвища інтенсивність ворожих атак. Загальна кількість бойових дій з початку доби тут зросла до 18. Вісім боєзіткнень тривають у районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої і Нетайлового. 

Росіяни активно підтримують свої наземні атаки діями авіації – завдали п’ять авіаударів, бомбардували десятьма КАБами райони Вовчого, Тимофіївки та Новопокровського. 

Некерованими авіаційними ракетами ворог бив у бік Новоселівки Першої і Олександрополя.

На Времівському напрямку російські війська тричі атакували у районах Костянтинівки, Водяного та Урожайного. Успіху не мали. Також скинули дві авіабомби неподалік Єлизаветівки. 

На решті напрямків обстановка без особливих змін. 

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії за місяць боїв на Харківському напрямку за період з 10 травня по 10 червня становили близько 4000 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-