Росіяни виводять по одному підводному човну на чергування в Чорне море - Плетенчук

Росіяни виводять по одному підводному човну на чергування в Чорне море - Плетенчук

Укрінформ
У Чорному морі армія РФ обрала тактику бути представленими за рахунок підводних човнів.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук на брифінгу в Медіацентр Україна - Укрінформ.

“Маємо три підводні човни, які виходять у море. Два з них є носіями. Один з них зараз перебуває у морі. Це так звана Варшавянка”, - повідомив речник.

За словами Плетенчука, загалом штатно у складі чорноморського флоту РФ налічується 7 підводних човнів. Шість з них є носіями крилатих ракет. З цих шести підводних човнів два залишились поза межами акваторії азово-чорноморського регіону на початок повномасштабного вторгнення. Ймовірно наразі вони перебувають на заводі у Санкт-Петербурзі на обслуговуванні.

З 5 підводних човнів один був знищений повітряними силами ЗСУ. Ще один підводний човен не виходить і перебуває ймовірно на обслуговуванні. “Тобто маємо три підводні човни, які виходять у море. Два з них є носіями. Один з них зараз перебуває у морі. Це так звана Варшавянка”.

Плетенчук зауважив, що ці човни позмінно чергують у Чорному морі. “Такий формат присутності ймовірно був прийнятий новим керівництвом морського флоту РФ. Тому що у принципі основне навантаження взяла на себе саме повітряна компонентна. Більше десятка літаків в день знаходяться у повітряному просторі в акваторії Чорного моря”, - сказав він і додав, що авіація присутня у різному форматі: від СУшок до гелікоптерів.

Читайте також: Український морський дрон Magura тепер може збивати повітряні цілі

Як повідомляв Укрінформ, Росія станом на ранок 18 червня тримає у Чорному морі один військовий корабель, який є носієм "Калібрів", загальним залпом до 4 ракет. В Азовському морі перебувають шість ворожих кораблів, три з яких є носіями "Калібрів", загальним залпом до 24 ракет.

Крім того, у Середземному морі РФ тримає один військовий корабель, який є носієм "Калібрів", загальним залпом до 8 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-