До експлуатації у ЗСУ допустили близько 40 зразків інженерного озброєння, половина з них - українські

До експлуатації у ЗСУ допустили близько 40 зразків інженерного озброєння, половина з них - українські

Фото
Укрінформ
До експлуатації у підрозділах Сил оборони України допущено близько 40 зразків засобів інженерного озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Від початку широкомасштабного вторгнення РФ оборонним відомством кодифіковано, допущено до експлуатації у підрозділах Сил оборони України близько 40 зразків засобів інженерного озброєння. Понад 20 зразків – продукція українських підприємств", - зазначається в повідомленні.

Йдеться про розлогий перелік машин, механізмів та інших засобів, призначених для організації інженерного забезпечення військ. Також серед кодифікованих зразків української розробки та виробництва, зокрема, металодетектори, вимірювальні прилади різного призначення, димові шашки, прилади для дистанційного димопуску, збірно-розбірні фортифікаційні конструкції, польові "павербанки" великої місткості та надійності тощо.

"В переліку кодифікованих зразків іноземного виробництва – сучасні моделі мобільних генераторів, важка інженерна техніка різного функціоналу, а також – механізми для виконання певного спектру ремонтних робіт та наведення мостових переправ", - зазначили в МОУ.

Кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Читайте також: З початку року Міноборони допустило до експлуатації у війську понад 10 роботизованих комплексів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України від початку широкомасштабного вторгнення Росії кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 100 зразків боєприпасів різних типів, майже половину з них - від початку 2024 року.

Фото з сайту Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-