На фронті за добу відбулося 129 боєзіткнень, найгарячіше - на Покровському напрямку

На фронті за добу відбулося 129 боєзіткнень, найгарячіше - на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Упродовж доби відбулося 129 бойових зіткнень, 39 з яких - на Покровському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби відбулося 129 бойових зіткнень. Російські терористи завдали по території України один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, 39 авіаційних ударів із застосуванням 54 керованих авіаційних бомб, здійснили понад 4 тисячі обстрілів, в тому числі 102 обстріли із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Цієї ночі російські терористи вчергове атакували Україну, застосувавши 21 безпілотник типу Шахед 136-131», - поінформував він.

Ковальов також повідомив, що на Харківському напрямку війська РФ продовжують наступальні дії. Загалом відбулося сім бойових зіткнень. За його словами, бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку Сили оборони України відбили 19 атак ворога в районах Берестового, Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 14 атак противника в районах населених пунктів Терни Донецької області, а також Граківка, Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області.

Читайте також: Ворог тисне на Покровському напрямку і активізувався на Торецькому

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 14 атак у районах Роздолівки, Виїмки, Верхньокам'янського та Спірного Донецької області.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 21 атаку противника в районах Нового, Григорівки та Іванівського Донецької області.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 39 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Євгенівка, Калинове, Новопокровське, Олександропіль Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населеного пункту Красногорівка, де ворог сім разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку війська РФ здійснили три безрезультатні штурми українських позицій в районах населених пунктів Новодарівка та Урожайне.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення в районі Малої Токмачки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку війська РФ намагаються вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Минулої доби вони здійснили дві атаки на позиції Сил оборони на цьому напрямку.

Читайте також: ППО вночі збила 19 із 21 «Шахеда», якими ворог атакував Україну

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони 19 червня збили 19 із 21 ударного безпілотника типу Shahed-131/136.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-