Генштаб показав, як українських бійців у Британії навчають відбивати штурми та протидіяти дронам

Генштаб показав, як українських бійців у Британії навчають відбивати штурми та протидіяти дронам

Фото
Укрінформ
Українські військовослужбовці проходять інтенсивну базову загальновійськову підготовку на території Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ в Фейсбуці.

«У рамках багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС, українські військовослужбовці проходять інтенсивну базову загальновійськову підготовку на території Великої Британії», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під керівництвом досвідчених британських інструкторів новобранці вдосконалюють тактичні навички через ряд польових виходів, що включають ночівлю в польових умовах у складних умовах обмеженої видимості. Також особлива увага приділяється відпрацюванню оборонних дій у траншеях, а саме підготовка позицій для оборони, реагування на атаки, відбиття штурму та протидію безпілотним літальним апаратам.

«Максимальна готовність до реальних бойових дій – ось чого ми прагнемо навчити українських військовослужбовців. І ми докладаємо максимум зусиль для професійної підготовки новобранців. Адже, немає нічого важливішого, ніж боротись за незалежність своєї країни!», - зазначили британські партнери.

Читайте також: У Британії пройшли підготовку вже 30 тисяч українських військових

Важливим елементом є також вивчення принципів та практичне відпрацювання засідки, створення ефективних окопних ліній та облаштування позицій для кругової оборони, встановлення інженерно-технічних оборонних засобів для підвищення рівня захисту позицій. Крім того, військові тренуються проводити штурм та зачистку окопних ліній противника, що дозволить новобранцям засвоїти необхідні навики бою.

Українські військові проходять інтенсивну підготовку в Британії / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

«Висловлюємо глибоку вдячність Збройним Силам Великої Британії та всім країнам-партнерам за їх невтомну підтримку та солідарність у боротьбі за свободу та незалежність України!», - подякували у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, українські капелани проходять двотижневу підготовку у Великій Британії, де знайомляться з досвідом колег Королівської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-