На фронті за добу - 158 зіткнень, найбільше на Покровському та Краматорському напрямках

На фронті за добу - 158 зіткнень, найбільше на Покровському та Краматорському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень, ворог продовжував наступальні та штурмові дії.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Генерального штабу Збройних Сил Дмитро Лиховій, передає Укрінформ.

«Протягом минулої доби зафіксовано 158 бойових зіткнень, ворог продовжував наступальні та штурмові дії. Бої точилися, зокрема, в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області», – сказав речник Генштабу.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу становила 14. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Берестового, Синьківки, Стельмахівки, Кругляківки, Степової Новоселівки та Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 16 атак противника в районах населених пунктів Терни Донецької області, Греківка, Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області.

На Сіверському напрямку силами оборони відбито 11 атак в районі Роздолівки і Верхньокам’янського Донецької області.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 34 спроби противника прорвати оборону в районах Нового, Кліщіївки, Калинівки, Північного, Андріївки, Дружби, Богданівки, Торецького та Іванівського Донецької області.

На Покровському напрямку захисники відбили 50 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Євгенівка, Карлівка, Калинове, Новопокровське Донецької області, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Невельське, Красногорівка та Парасков’ївка, де ворог 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив 3 безуспішні штурми українських позицій в районах сіл Старомайорське, Костянтинівка та Рівнопіль.

На Оріхівському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі Малої Токмачки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби він здійснив тут 9 атак на позиції сил оборони.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1170 військових

Водночас, як повідомив Лиховій, наші воїни продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, виснажують його вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

За словами речника Генштабу, за минулу добу ворог завдав по позиціях наших військ та по населених пунктах трьох ракетних ударів із застосуванням трьох ракет, 53 авіаційних ударів, зокрема із застосуванням 76 керованих авіабомб, вчинив понад 4 тисячі обстрілів, в тому числі 89 - із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Противник завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Глибоке, Липці, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Рубіжне, Висока Яруга, Веселе, Нескучне, Вільхівка, Тернова, Борщова, Куп’янськ, Пристін, Петропавлівка, Синьківка, Новоосинове і Ківшарівка Харківської області та по місту Харків; Білогорівка і Верхньокам’янка Луганської області Новоселівка Перша, Іванівське, Північне, Старомайорське, Велика Новосілка, Часів Яр, Селидове, Григорівка, Олександропіль, Благодатне і Біла Гора Донецької області; Лобкове Запорізької області, Ольгівка, Кринки і Бургунка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 20 червня росіяни завдали удару по Україні, застосувавши ракети повітряного і наземного базування, а також ударні безпілотники типу Shahed. ППО збила 5 ракет та 27 ударних дронів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-