Розвідка Британії оцінила наслідки українських ударів по Криму та аеродромах РФ

Розвідка Британії оцінила наслідки українських ударів по Криму та аеродромах РФ

Укрінформ
Британська розвідка проаналізувала, які наслідки для РФ матимуть українські удари по військових цілях у тимчасово окупованому Криму та аеродромах на території Росії.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі X повідомляє Міноборони Великої Британії.

У зведенні зазначається, що протягом червня 2024 року ВПС Росії підтримували тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як безпілотники-камікадзе продовжували завдавати ударів углиб по об’єктах інфраструктури та військових цілях.

Однак, у період між 12 і 18 червня російська авіація дальньої дії переключила фокус своїх ударів крилатими ракетами на українські авіабази, що майже напевно було викликане розчаруванням успіхами українських авіаударів. Також, на думку британської розвідки, це, ймовірно, підкреслило стурбованість Росії щодо майбутнього використання Україною літаків F-16.

Читайте також: Дрони змінили війну в Україні, як танки під час Першої світової - WP

Серія скоординованих українських ударів по цілях у Криму призвела до знищення критичних елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу «земля-повітря» С-300 і С-400 (SA-20 і SA-21 за класифікацією НАТО).

«Хоча цілком імовірно, що Росія зможе швидко замінити системи, подальше виснаження змусить РФ залучати обладнання з інших регіонів, як вона це робила раніше, якщо вона хоче зберегти щільність покриття своєї системи ППО. Крім того, Росія може бути змушена погодитися на скорочення можливостей, піддаючи свої сили в Криму підвищеному ризику», - йдеться у зведенні.

Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як Моздок, Ахтубінськ і нещодавно Морозовськ, швидше за все, змусили Росію продовжувати свою політику розосередження авіації, що базується далі від лінії фронту.

Читайте також: Україна вживає заходів для забезпечення роботи F-16 і їх розміщення - Євлаш

Розвідка Британії припускає, що це майже напевно призведе до збільшення втоми екіпажів літаків, оскільки збільшиться час вильотів. Не виключено, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 в Північній Осетії на півдні Росії 12 червня була пов'язана саме з цим.

Як повідомлялося, в Морозовську Ростовської області заявили про атаку на аеродром, де дислокуються Су-34 та Су-24, які беруть участь у бомбардуваннях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-