Від початку доби росіяни здійснили 12 штурмів на Східному напрямку

Від початку доби росіяни здійснили 12 штурмів на Східному напрямку

Укрінформ
Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що на ранок поточної доби російська армія здійснила 12 штурмів у східній операційній зоні.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Ворог намагався за допомогою всіх можливих засобів витісняти наші підрозділи із займаних позицій та рубежів, і вже на ранок цієї доби здійснив 12 штурмів, щоб прорвати нашу оборону в районі Олександрополя, Новоолександрівки, Сокола та Новоселівки Першої. З них ще 10 боїв триває. Ситуація, звісно, напружена. Сили оборони там вживають заходів. Наші сили оборони не допускають просування агресора вглиб території нашої оборони", - сказав Волошин.

За його словами, окупанти зазнають чималих втрат - майже 250 осіб було вбитими та пораненими. Також чимало знищено бронетехніки ворога, пошкоджено його автомобільну техніку.

"На даний момент Покровськ є найгарячішим напрямком, однак скажу в загальному, що ворог цієї доби активно проводив бойові дії і зіткнення. На ранок було зафіксовано чималу кількість за останній період, а це 158 бойових зіткнень із ворогом. 147 якраз відбулося в нашій східній операційній зоні, і вже на даний момент зареєстровано близько 50 зіткнень із ворогом саме по всій лінії фронту. Зокрема, залишаються не менш важливими та гарячими Курахівський та Покровський напрямки. Покровський - тому що ворог там не полишає спроб активно проводити штурмові дії", - додав речник ОСУВ "Хортиця".

Він зазначив, що за минулу добу українські захисники відбили 50 атак у районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Євгенівка, Карлівка, Калинове та Новопокровське.

"Наразі про ворожі резерви не настільки відомо, однак ті підрозділи, які Сили оборони розбили, то, звісно ж, російська армія намагається їх доукомплектовувати або мобілізованими, або колишніми ув'язненими. На Покровському та Курахівському напрямках проти наших військ протистоять близько восьми ударних бригад РФ. Тому такі жорстокі бої на цих напрямках тривають не один тиждень, а вже декілька місяців, і впродовж цього часу наші захисники мужньо стримують просування ворога вперед", - поділився Волошин.

Повідомляється, що Сили оборони знищили за останні два тижні чималу кількість ворожої бронетехніки. Також останнім часом російські загарбники перейшли до тактики застосування малих мобільних штурмових груп, використовуючи квадроцикли.

"Це, звісно, спрощує пересування ворога по позиціях, по лісопосадковій території та зонах. Це можливість оперативно доставляти штурмові групи, а також підвезення боєкомплекту та боєприпасів", - підкреслив підполковник.

Він повідомив, що ворог не припиняє спроб щодня завдавати як артилерійських, так і ракетних ударів по району Часового Яру. Лише за минулу добу в Часовому Ярі відбулося понад 230 обстрілів.

"Щодня ця цифра коливається в межах 200-300 обстрілів за добу. Більша частина припадає саме на південь Часового Яру. Загалом на тому напрямку за добу було вісім штурмів, попередні дні - не менше п'яти-восьми штурмів", - підсумував Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку Сили оборони готові дати адекватну відсіч у разі наступальних дій ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-