США змінили пріоритети у наданні Україні ракет Patriot і NASAMS - Білий дім

США змінили пріоритети у наданні Україні ракет Patriot і NASAMS - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена офіційно оголосила про зміну пріоритетів у постачанні ракет для передових систем ППО, спрямувавши замовлення інших країн на забезпечення потреб України.

Про це заявив у четвер під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Уряд Сполучених Штатів ухвалив складне, але необхідне рішення змінити пріоритети у найближчих поставках військової продукції іншим країнам, зокрема ракет Patriot і NASAMS, відправивши їх в Україну», - зазначив представник Білого дому.

Він уточнив, що йдеться про озброєння, яке виробляє американський ВПК на замовлення інших країн. Тож, за його словами, тепер ті ракети, які зараз сходять з конвеєра, будуть відправлені одразу на потреби ЗСУ.

«Це гарантує, що ми зможемо забезпечити Україну ракетами, необхідними для підтримки її запасів у ключовий момент війни. Знову ж ближче до кінця літа та осені через це поставки ракет іншим країнам, які зараз стоять у черзі, доведеться відкласти»,- зазначив радник Білого дому.

Кірбі запевнив, що інші країни отримають свої замовлення, однак трохи пізніше. Водночас він зауважив, що зміна пріоритетів не стосується програм взаємодії США з Ізраїлем, а також військової допомоги Тайваню.

Читайте також: Румунія передає Україні систему Patriot

Крім того, представник адміністрації Байдена наголосив, що Сполучені Штати продовжать працювати з союзниками й партнерами для того, щоб посилити можливості протиповітряної оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент США Джо Байден заявив, що принаймні п’ять країн погодилися надати додаткові батареї Patriot, а також інші системи ППО Україні. Крім того, він підкреслив, що потреби України зараз розглядаються в першочерговому порядку, тож іншим замовникам, за його словами, «доведеться почекати».

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-