На Покровському напрямку ворог тисне і застосовує авіацію, з початку доби - 34 атаки

На Покровському напрямку ворог тисне і застосовує авіацію, з початку доби - 34 атаки

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська від початку доби здійснили 96 атак по всій протяжності фронту, найбільше – на Покровському напрямку, українські захисники тримають оборону.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 четверга, 20 червня, передає Укрінформ.

На Харківському напрямку протягом дня війська РФ завдали ударів шістьма керованими авіабомбами з напрямків Бєлгорода та Шебекіного. Ворожих бомбардувань зазнали райони Вовчанська, Нескучного та Липців.

Безуспішні штурмові дії загарбники вели сьогодні у Вовчанську та біля Тихого.

За попередніми даними, втрати російських військ у живій силі на Харківському напрямку від початку доби сягають 59 осіб убитими та пораненими. Ще кілька загарбників здалися в полон.

Покровський напрямок залишається найгарячішим. Нині там тривають бої в 14 локаціях, зокрема у районах Сокола, Воздвиженки й Новоолександрівки.

На цій ділянці фронту російська армія також застосовує авіацію. Ударів керованими авіабомбами сьогодні зазнали Євгенівка, Вовче та Нова Полтавка.

Загалом за добу на Покровському напрямку війська РФ атакували 34 рази. У Генштабі заявили, що українські оборонці «стримують загарбників, завдаючи значних втрат».

Попередньо встановлено, що за поточну добу російська армія втратила на цій ділянці фронту 295 осіб, 99 з яких – безповоротно. Також Сили оборони знищили там три бойові бронемашини ворога, дві його гармати, одиницю спецтехніки та наземну станцію керування безпілотниками, ще три бронемашини та чотири артилерійські системи пошкодили.

На Курахівському та Придніпровському напрямках війська РФ пообіді здійснили ще по дві безуспішні спроби атакувати українські позиції.

На Придніпровському загарбники також вдарили шістьма керованими авіабомбами по районах Новотягинки, Іванівки й Миколаївки.

На решті напрямків ситуація суттєво не змінилася.

«Сили оборони продовжують стримувати ворога та завдавати йому максимальних втрат на всій лінії фронту», – зазначили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, на Куп’янському напрямку російські війська десять разів намагалися покращити своє тактичне положення, але безуспішно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-