На кордоні з Білоруссю й Росією немає достатніх сил для вторгнення - Демченко

На кордоні з Білоруссю й Росією немає достатніх сил для вторгнення - Демченко

Укрінформ
У Білорусі немає сил для вторгнення на територію України зі свого боку, а на кордоні з Сумською областю у росіян недостатньо військового ресурсу. Проте українські Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«По кордону з Білоруссю ситуація незмінна. У Росії на території Білорусі немає сил для вторгнення на територію нашої країни. На даний момент білоруські підрозділи, які певною мірою посилюють кордон з нашою країною, як і раніше, перебувають на різних напрямках, але знаходяться на певній відстані від кордону», - сказав він.

«По кордону з Росією. Якщо говорити про Сумський напрямок, вкотре зазначу, що поки ми маємо такого сусіда, агресію, ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Але на даний момент те, що відмічаємо: у Росії недостатньо сил та засобів, щоб здійснити вторгнення на Сумському напрямку, щоб досягти своєї стратегічної цілі», - додав він.

Читайте також: Кількість обстрілів прикордонних областей останнім часом зменшилась - Демченко

При цьому Демченко зауважив, що, за прикладом травневого наступу росіян у Харківській області, ворог може у будь-який момент здійснити напад на Сумщині, щоб розтягнути українські Сили оборони.

«Тому ми маємо тверезо оцінити всю небезпеку і готуватися, щоб протидіяти ворогу», - зазначив речник ДПСУ.

Російські війська вночі та вранці 18 червня 9 разів обстріляли прикордонні громади Сумської області, було зафіксовано 33 вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-