СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» у соцмережах позиції ЗСУ

СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» у соцмережах позиції ЗСУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала двох блогерів, які поширювали в соціальних мережах розташування українських бойових позицій та переміщення техніки Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Один із фігурантів проживає в Запоріжжі. Він адмініструє власний телеграм-канал з аудиторією майже 140 тисяч користувачів. Для «розкрутки» чоловік опублікував там відео, на якому було видно розташування вогневої позиції Збройних сил України в Куп’янському районі Харківської області.

Також у своєму телеграм-каналі зловмисник оприлюднив відеозапис, де видно оборонні лінії українських військ у районі Роботиного Запорізької області. Туди ж він «залив» і трансляцію переміщення бронетехніки й артилерійських систем в одному з регіонів України.

СБУ затримала фігуранта на гарячому, коли той збирався викласти в мережу нову порцію забороненого контенту. Для убезпечення локацій українських захисників були завчасно проведені комплексні заходи.

Інший фігурант – житель Вінницької області. Він відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ й виклав відповідне відео у Фейсбуці із прив’язкою до геолокації. Чоловік намагався поширити цей відеозапис у місцевих телеграм-каналах для популяризації власної сторінки в соцмережі.

Читайте також: Агента ФСБ, який коригував ракетні удари по Одесі, посадили на 15 років

СБУ своєчасно викрила зловмисника й запобігла поширенню забороненого контенту.

Обом затриманим слідчі оголосили підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України –несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Розслідування триває. Фігурантам загрожує до восьми років тюрми.

В СБУ нагадують про заборону знімати й оприлюднювати відео та фото про діяльність Сил оборони й наслідки ворожих обстрілів.

Наголошується, що публікація таких матеріалів в інтернеті розцінюється як коригування ворожого вогню та є злочином, який карається відповідно до закону.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала російського інформатора, який наводив ракети та дрони на Дніпро й фіксував маршрути руху підрозділів Сил оборони.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-