На фронті з початку доби вже 53 зіткнення, бої тривають на шести напрямках

На фронті з початку доби вже 53 зіткнення, бої тривають на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку цієї доби сталися вже 53 бойові зіткнення з російськими загарбниками, бої тривають на шести напрямках.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про ситуацію станом на 10:00 суботи, 22 червня.

Минулої доби на фронті сталося 141 бойове зіткнення.

Росіяни завдали по позиціях українських військ та населених пунктах чотири ракетні удари із застосуванням шести ракет, 62 авіаційні удари (зокрема із застосуванням 91 КАБ), здійснили понад 3600 обстрілів, в тому числі 112 із реактивних систем залпового вогню, завдали 1150 ударів дронами-камікадзе.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили чотири місця скупчення особового складу, також чотири райони зосередження озброєння й військової техніки, три пункти управління та один артилерійський засіб.

За інформацією Генштабу, від початку цієї доби вже було 53 бойові зіткнення.

Росіяни здійснили дев’ять авіаційних ударів із застосуванням дев’ятнадцяти КАБів, понад 600 разів обстріляли позиції українських військ та населені пункти.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже вісім російських атак в районах Степової Новоселівки, М’ясожарівки та Стельмахівки. Шість спроб армії РФ просунутися вперед Сили оборони відбили, дві штурмові дії тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку спостерігається помірна активність російських загарбників. На даний час ворог 13 разів намагався потіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Роздолівки. Семеро атак відбиті, бої продовжуються.

Читайте також: Війська РФ почали штурмувати Часів Яр із Торецького напрямку - Волошин

На Краматорському напрямку російські війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Українські захисники надійно тримають оборону на зазначеній ділянці та дають гідну відсіч агресору.

Підрозділи Сил оборони стримують ворога на напрямку Горлівка – Торецьк. Бій триває.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину території України. За сьогодні вже відбулося 21 бойове зіткнення.

Росіяни продовжують тиснути на українські позиції поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровська. Дев’ять атак відбиті, боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

На Курахівському напрямку три штурмові дії військ РФ поблизу Георгіївки та Парасковіївки успіху не мали.

За уточненою інформацією, втрати російських військ минулу добу на цьому напрямку склали: понад 180 осіб вбитими та пораненими, знищені два танки, дві артилерійські системи та автомобіль.

Читайте також: Бахмутський напрямок: прикордонники показали, як знищили дві артустановки та станцію РЕБ росіян

На Времівському напрямку успіху не мала атака росіян біля Старомайорського, ще один бій триває неподалік Водяного.

На Оріхівському напрямку зазнала невдачі штурмова дія військ РФ в районі Роботиного. Ще два боєзіткнення продовжуються поблизу Малої Токмачки та Кам’янського.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що завдяки військовій допомозі США українські підрозділи вже відчули реальне посилення спроможності давати відсіч російському агресору.

Фото: 58 0МпБр ім. І. Виговського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-