У Мінреінтеграції назвали кілька шляхів для виїзду українців з окупації

У Мінреінтеграції назвали кілька шляхів для виїзду українців з окупації

Укрінформ
Для виїздку із тимчасово окупованих Росією територій громадяни України можуть скористатися пунктом пропуску Колотилівка (Росія) - Покровка (Україна).

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в інтерв'ю 24 каналу.

«Нині є кілька шляхів, якими можуть скористатися українці, щоб з окупованих територій повернутися на підконтрольні Києву. Зокрема, один з них є на Сумщині. Це пункт пропуску Колотилівка – Покровка», - зазначила вона.

Крім того, додала вона, ще є шлях через Білорусь, пункт пропуску Мокрани – Доманове.

Також, за словами Верещук, можна виїхати через Грузію, через тимчасово окупований український Крим. «Люди можуть скористатися іншими шляхами, але вони усі йдуть через територію Росії», - розповіла вона.

Віцепрем'єрка зауважила, що на цих шляхах майже не працюють міжнародні організації, але є невеликі волонтерські групи, які допомагають людям купити квитки, які допомагають виїхати маломобільним людям.

Читайте також: У так званій «ЛНР» продовжується прихована мобілізація, людям забороняють виїздити

"Коли ж вже перетинають кордон з Україною, тут їх чекаємо ми. Їх чекає Сумська ОВА, хаб, тепла їжа, медикаменти, відповідні документи. Перша виплата на пероні у Києві чи у Львові, чи в Полтаві, чи в Харкові. Їх чекає грошова підтримка, а також безплатний квиток в ту частину України, яку вони для себе обрали", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб мали 4,6 мільйона людей, водночас виплати від держави отримували лише 1,5 мільйона українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-