Закупівлі за завищеними цінами на 16 мільйонів: експосадовця МВС відпустили під заставу

Закупівлі за завищеними цінами на 16 мільйонів: експосадовця МВС відпустили під заставу

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екскерівнику "Центру обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України" у вигляді застави у розмірі 10 мільйонів гривень.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

"Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 10 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", - зазначається у повідомленні.

У ВАКС нагадали, що цей фігурант разом з іншими двома особами підозрюється у заволодінні понад 16 млн грн.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у заволодінні у 2020 році понад 16 млн грн колишньому керівнику держустанови "Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України" МВС України та ще двом особам.

Читайте також: НАБУ почало розслідування можливого незаконного збагачення заступника генпрокурора Вербицького

За версією слідства, у 2020 року керівник держустанови вступила у змову з власниками товариства з обмеженою відповідальністю на заволодіння державними коштами під виглядом виконання договорів на поставку комп’ютерного обладнання.

Для реалізації схеми приватна компанія придбала обладнання у офіційного дилера на території України та перепродала його державній установі вже втричі дорожче. Для прикриття своєї діяльності створювалася видимість наявності конкурсних процедур шляхом залучення до нібито переговорної процедури пов’язаних юридичних осіб.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Хабар на $200 тисяч: столичний адвокат намагався підкупити прокурорів САП і детективів НАБУ

Директора підприємства затримали. ВАКС обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн застави.

Іншому підозрюваному у цій справі ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 65 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-