Авіація РФ скинула на Харківщину 43 КАБи за добу - Волошин

Авіація РФ скинула на Харківщину 43 КАБи за добу - Волошин

Укрінформ
Російські війська за минулу добу скинули на територію Харківської області 43 керовані авіаційні бомби.

Про це сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лише за минулу добу ворог по Харківщині скинув 43 керованіавіаційні бомби. І вже сьогодні чергові КАБи прилетіли і по Липцях, і по Вовчанських Хуторах, а також по Харкову та Терновій. Російська авіація некерованими авіаційними ракетами била по Ветеринарному», - сказав Волошин.

За його словами, тривають бойові дії на Вовчанському напрямку. «Ворог не полишає спроб, продовжує атакувати, на даний момент відбулося два зіткнення у районі Вовчанська», - зазначив він, додавши, що ситуація контрольована.

Речник зауважив, що українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі.

За словами речника ОСУВ «Хортиця», ворог зазнає чималих втрат - за минулу добу вони становили близько сотні вбитими та пораненими, пошкоджено кілька одиниць бронетехніки, артилерійських систем, знищені автомобілі. Сили оборони також знищили 17 укриттів разом з особовим складом росіян.

«Ворог також планує до виведення кілька своїх підрозділів з районів ведення бойових дій на Харківщині, які зазнали втрат... Вони втратили боєздатність», - сказав речник ОСУВ «Хортиця», уточнивши, що йдеться про підрозділи 9-ї мотострілецької бригади 51 армії РФ.

Водночас, за його словами, загарбники на тому напрямку намагатимуться залучити до бойових дій підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту та передислокувати підрозділи 6-ї армії Ленінградського військового округу.

Читайте також: Авіаудари та піші атаки: у Силах оборони розповіли, як воюють росіяни на Харківському напрямку

«Це говорить про те, що у ворога там великі втрати і він аж з Ленінградського військового округу буде долучати підрозділи з Тихоокеанського і Балтійського флотів... на тому відтинку», - сказав Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині окупанти завдали удару щонайменше чотирма КАБами по селу Бобрівка Вільхівської громади, постраждали четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-