Зеленський затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Зеленський затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №382/2024 опублікований на сайті глави держави.

Президент відповідно до статті 107 Конституції України постановив увести в дію рішення РНБО від 25 червня "Про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил".

Контроль за виконанням рішення покладений на секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рішенням РНБО підтримана внесена Кабінетом міністрів пропозиція щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

Уряду доручено внести у місячний строк у встановленому порядку на розгляд Верховної Ради відповідні пропозиції щодо створення Сил безпілотних систем.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду військ.

Сили безпілотних систем були створені 7 травня. Кабінет міністрів підтримав проєкт указу Президента про створення цього роду військ.

Читайте також: Президент анонсував з липня нову конкретику заради миру

10 червня командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначили полковника Вадима Сухаревського.

Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею. За задумом командування, ластівка є одним з найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-