Росія могла сформувати нову армію для розгортання в Україні - ISW

Росія могла сформувати нову армію для розгортання в Україні - ISW

Укрінформ
Росія могла сформувати ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх заявив, що російські військові мають намір перекинути на Харківський напрямок підрозділи «9-ї окремої мотострілецької бригади 51-ї армії». За його словами, російські війська перекинули свої підрозділи з Херсонської області та інших невстановлених напрямків на Харківський напрямок.

Крім цього, речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин сказав, що російські війська мають намір перекинути частини 155-ї окремої морської піхотної бригади і «9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії» на Харківський напрямок для компенсації високих втрат РФ.

Нещодавно ISW отримав повідомлення про те, що російські військові перекинули підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади та 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус "ДНР") із заходу та південного заходу Донецька на Харківський напрямок, однак експертам Інституту не надходило жодних повідомлень щодо російської «51-ї армії».

За оцінкою аналітиків, заяви українських офіційних осіб свідчать про те, що російські військові могли підпорядкувати 9-ту мотострілецьку бригаду відродженій, можливо, з часів Другої світової війни, «51-й армії».

Читайте також: Активізація атак Росії на Донеччині може свідчити про початок її літнього наступу - ISW

«Російська армія переживає масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з’єднань армійського рівня, і згадки українських джерел про «51-шу армію» можуть бути раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні», – вважають експерти ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті Інституту вивчення війни йшлося, що населення окупованого півострова Крим 23 червня постраждало від роботи російської ППО, а не спеціального націлювання ракети.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-