Зеленський на Донеччині нагородив воїнів та заслухав доповіді про оперативну обстановку

Зеленський на Донеччині нагородив воїнів та заслухав доповіді про оперативну обстановку

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, перебуваючи на Донеччині, заслухав доповіді про оперативну обстановку та нагородив військовослужбовців, які воюють на цьому напрямку.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Донеччина. 110-та, 31-ша й 47-ма окремі механізовані бригади. Заслухав доповіді про оперативну обстановку, обговорили з Головкомом та комбригами наші дії. Особисто подякував нашим бійцям і відзначив нагородами. Дякую за захист нашої держави, за те, що ви щоденно робите для того, щоб Україна в українців була», - заявив Зеленський, вручаючи нагороди.

Зеленський на Донеччині нагородив воїнів та заслухав доповіді про оперативну обстановку / Фото: Офіс Президента

Як повідомляється на сайті Президента, бойові дії на Покровському напрямку є найбільш інтенсивними. Заступник командира 110-ї ОМБр Дмитро Білий розповів, що російські війська здійснюють від 15 до понад 30 штурмів за добу. Він також поінформував про першочергові потреби підрозділу.

Володимир Зеленський поспілкувався з воїнами підрозділів і відзначив їх державними нагородами.

Відео: Телеграм Володимира Зеленського

Полковник Ян Яцишен отримав «Хрест бойових заслуг». Воїн брав участь в АТО/ООС. Із березня цього року виконує обов’язки командира 47-ї ОМБр. За цей час підрозділи під його керівництвом відбили численні штурми російських окупантів, зберегли смугу оборони, знищили понад 170 одиниць техніки, серед яких літак Су-25, вертоліт Ка-52, понад 20 танків, та ліквідували близько 1,5 тис. російських загарбників.

Президент відзначив двох захисників орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, одного – орденом «За мужність» ІІ ступеня та ще двох – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: Зеленський нагородив ще 140 військових, 124 із них - посмертно

Як повідомлялося, 26 червня Президент Володимир Зеленський разом із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським і новим командувачем Об’єднаних сил ЗСУ Андрієм Гнатовим перебуває в Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-