На фронті кількість зіткнень зросла до 71, найбільше - на Покровському напрямку

На фронті кількість зіткнень зросла до 71, найбільше - на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби вже сталося 71 бойове зіткнення з російськими військами, найбільше - на Покровському напрямку, де Сили оборони відбили дев’ять ворожих штурмів, а 11 боєзіткнень ще тривають.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 16:00 середи, 26 червня.

На Харківському напрямку армія РФ за день шість разів безуспішно атакувала в районах Вовчанська та Липців. Біля останнього тривають два бойових зіткнення.

На Куп’янському напрямку ворог атакує за підтримки авіації. Удару некерованими авіаракетами зазнала Петропавлівка, ще двома бомбами загарбники вдарили по населеному пункту Надія. Загалом за сьогодні армія РФ скинула на цьому майже півтора десятка КАБів. На даний час відбито п’ять ворожих атак поблизу Стельмахівки, Синьківки та Берестового.

На Лиманському напрямку армія РФ впродовж дня вісім разів безуспішно атакувала українські позиції. В районах Макіївки і Невського тривають ще три боєзіткнення. «Ситуація контрольована», - додали у Генштабі.

На Сіверському напрямку російська армія продовжує проявляти активність. Бої тривають бої поблизу Білогорівки та Спірного.

На Краматорському напрямку ворог атакує в районі Часового Яру, українські воїни відбивають штурми на двох локаціях. Від початку доби армія РФ намагалася чотири рази потіснити українські підрозділи із займаних позицій. Сили оборони вже дали відсіч загарбникам поблизу Кліщіївки. Ворожі втрати уточнюються.

На Торецькому напрямку кількість ворожих штурмів різко збільшилась до шести. Зазнають ударів російської авіації Північне та Торецьк. Наразі Сили оборони відбивають п’ять штурмових дій противника, ще одна атака, біля Дачного, зупинена.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень, із початку доби армія РФ здійснила вже 20 атак на позиції українських військ у районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса. Сили оборони стримують натиск та відбили дев’ять ворожих штурмів, 11 боєзіткнень ще тривають.

На Курахівському напрямку бої тривають поблизу Красногорівки та Парасковіївки. Загальна кількість атак на напрямку зросла до шести. У райони Карлівки і Селідового загарбники скинули по керованій авіабомбі.

Читайте також: До експлуатації у ЗСУ допустили близько 40 зразків бронетехніки

На решті напрямків ситуація не зазнала суттєвих змін.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 26 червня 2024 року становлять близько 538 тисяч 060 осіб, зокрема ще 1220 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-